Menu
Dr. Csontos Gyula a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át

Dr. Csontos Gyula a Magyar Érdemren…

Budapest, 2025. Augusztus...

Csontos doktor háziorvosi rendelése szünetel augusztus végén

Csontos doktor háziorvosi rendelése…

Nagyhegyes, augusztus 19....

Változások az NSC-nél: új edző, új csapat - a vezetőség válaszol a kérdésekre

Változások az NSC-nél: új edző, új …

NAGYHEGYES, július 23. – ...

Újabb háziorvosi szabadság

Újabb háziorvosi szabadság

Nagyhegyes, 2025. június ...

Pásztorhangulat a Hortobágyon – Marhák, lovasok és családi összetartás

Pásztorhangulat a Hortobágyon – Mar…

Hortobágy, 2025. június 1...

Két napig szünetel dr. Csontos Gyula rendelése, 1-én pedig egyáltalán nem lesz orvosi rendelés

Két napig szünetel dr. Csontos Gyul…

Nagyhegyes, 2025. június ...

Nehéz szezon végéhez közeledik a Nagyhegyesi Sportcentrum Sportegyesület

Nehéz szezon végéhez közeledik a Na…

Nagyhegyes – A Nagyhegyes...

Tavaszi lovas programmal indította az évet a Nagyhegyesi Üstökös Lovas Egyesület

Tavaszi lovas programmal indította …

Nagyhegyes, 2025 – Közöss...

Új fejezet a gyermekek jövőjéért: Bölcsődei fejlesztés Nagyhegyesen

Új fejezet a gyermekek jövőjéért: B…

Nagyhegyes, 2025. Május 0...

Fergeteges hangulatban telt a Tündérkert Alapítvány jótékonysági bálja

Fergeteges hangulatban telt a Tündé…

NAGYHEGYES, 2025. május 8...

Prev Next

A hét finomsága: a latte macchiato

A cappuccino mellett valószínűleg a legnépszerűbb tejes kávéreceptek a latte macchiato és a caffé latte. Mindkettőt szívesen fogyasztjuk kávézókban, de otthon is ugyanolyan élvezetet nyújt.

A latte macchiato sokak szerint talán az egyik legszebb kávéköltemény. A felhabosított tejet magas falú üvegpohárba töltik, várnak egy picit, amíg a tejhab könnyű szerkezetéből eredően különválik a tejtől és finoman ráöntik az espresso-t, így a különböző rétegek szépen elkülönülnek egymástól. A macchiato szó egyébként olaszul foltos tejet jelent, mivel a tejhab tetején egy kis barna folt jelzi, ahol a kávét a tejhabra csorgatták. A latte macchiato azonban nem csak szép, hanem finom is, mivel a meleg tej és tejhab egyedülállóan krémes ízt kölcsönöz a kávénak.

Aki pedig kedvet kapott hozzá, beszerezheti az Édes Morzsa Cukrászdában, a Jókai utca 2 szám alatt.

Bővebben...

Ismét legjobbak között a nagyhegyesi pálinka

2023. május 6-án tartották a XII. Józsa Pálinka és Pogácsa verseny eredményhirdetését Józsán, a Józsai Közösségi Házban. 242 pálinkát neveztek be a versenyre, melyet a környék szakértő pálinkabírálói és elismert pálinkafőző mesterei bíráltak el. A pálinkák mellett pogácsák is versenyeztek, volt ott tepertős, zsíros, sütőtökös, sőt még sajttal és sonkával töltött pogácsa is.

Az eredményhirdetés és az egész rendezvény nagyon családias hangulatban zajlott, nekem ez az egyik kedvenc pálinkaversenyem. Az általam nevezett 4 pálinka a következő minősítést kapta:

  • Pinova alma pálinka - bronz
  • Feketeribizli pálinka - ezüst
  • Pölöskei muskotály szőlőpálinka - arany minősítés
  • 2019-es tölgyfa érlelésű sárgamuskotály törkölypálinka - nagyarany minősítés, kategóriagyőztes

Egy kis érdekesség, hogy 2018-ban, a X. Józsa Pálinkaversenyen is én hoztam el a szőlő kategória kategóriagyőztes és nagyarany minősítését, egy sárgamuskotály szőlőpálinkával. A képen látható barátaimmal, Bíró Istvánnal, Baumann Lászlóval, Kiss Józseffel és feleségével elhoztuk a verseny összes aranyérmének 20 százalékát, a 6 kategóriából 2 kategóriagyőztes címet és a verseny legjobb pálinkája címet.

Nagy Zoltán

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Témák

Rólunk

Kövess minket