A nap sütije
A nap sütije a Rákóczi-kosár, amely a Rákóczi-túrós egy továbbgondolt változata. Aki szereti a Rákóczi-túróst, annak kihagyhatatlan.
Csak kevesen tudják, hogy a Rákóczi túrós névadója nem a fejedelem Rákóczi Ferenc, hanem Rákóczi János, a Felsőleperden született cukrász és mesterszakács.
A 20. században élt szakácsmester alkotása a magyar konyha jó hírét öregbíti már vagy ötven éve. A túrós sütemény receptje az 1958-as Brüsszeli világkiállítás óta vált ismerté és több háztartás kedvencévé. A szakma nagy öregjei úgy emlékeznek vissza, hogy már a 1930-as években is sütötték ezt a süteményt Rákóczi túrós lepény néven. Receptjét a Magyar Szakács 1937-ben leközölte. A sütemény különlegessége a megszokott édes lepényektől való eltérése; a túrótöltelék fedésére tészta helyett cukros tojáshabot tesznek.
Beszerezhető az Édes Morzsa Cukrászdában, a Jókai utca 2 szám alatt.